PROJECT OVERVIEW

ISTANBUL oktobar 2023. – mart 2024.

INDIVIDUALNI AVIO ARANŽMAN

Cena od 349 evra, po osobi, za 3 noći / 4 dana

Putnici mogu da izaberu dane polaska i povratka

 

Istanbul – najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

 

PREDLOG PROGRAMA PUTOVANJA AVIONOM:

  1. DAN : BEOGRAD (NIŠ) – ISTANBUL

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu ili “Konstantin Veliki” u Nišu dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let do Istanbula. Dolazak u Istanbul. Individulani transfer do hotela i smeštaj. Predlažemo odlazak na razgledanje grada pešice, Trg Taksim i okolina, Zlatni rog, Dolmabahče palata,. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. DAN: ISTANBUL

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo odlazak na  fakultativni izlet autobusom ili brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”, Dolmabašče  palata.  Carigradska patrijaršija čije se sedište nalazi u crkvi Sv.Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Carigradska patrijaršija postoji od Vaseljenskog sabora Carigradu 381. godine. Nakon obilaska predlažemo, vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod, krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara. Palata Dolmabahče je izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. veka, u kombinaciji baroka, rokokoa i turskog imperijalnog stila, i bila je zvanična rezidencija sultana. Okružena prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz palate Dolmabahče je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI (1922), a u njoj se i okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka (1881- 1938). Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: ISTANBUL

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Palata Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, danas pretvorenih u muzej, izgrađenoj na jednom od sedamistan bulskih brežuljaka. Iz ove palate turski sultani su od 1465.godine, gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Aja Sofija ili Crkve svete mudrosti je jedna od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti. Podignuta je u doba cara Justinijana, pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Džamija sultana Ahmeta III, građene na mestu palate cara Konstantina, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale u pedesetak varjanti. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. DAN: ISTANBUL- BEOGRAD (NIŠ)

Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska, individualni odlazak do aerodroma. Dolazak na aerodrom 3 sata pre leta po lokalnom vremenu. Čekiranje za let, poletanje za Srbiju. Sletanje na aerodrome u Beogradu ili u Nišu. Kraj usluga!

 

CENOVNIK BR.1

Važi od 18.10.2023.

Za polaske u periodu od oktobra 2023. godine – marta 2024.

Putnici mogu da izaberu dane polaska i povratka, avio prevoznika i tip usluge.

Cena aranžmana je po osobi (na upit) i informativnog su karaktera.

 

HOTEL CENA

Za 3 noćenja po osobi

USLUGA
Erbazlar Hotel od 349 evra Noćenje sa doručkom
Asmali Hotel 3* od 399 evra Noćenje sa doručkom

Pošaljite nam upit kako bi Vam poslali ponudu. Neophodne informacije su broj putnika, datum polaska i povratka, kao i koji aerodrom Vam odgovara (npr. Beograd). Koja vrsta hotelske usluge (najam, doručak, polupansion ili all inclusive). 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd (Niš) – Istanbul – Beograd (Niš), sa uračunatim aerodromskim taksama;

Ručni prtljag, u skladu sa odabranom tarifom avio kompanije;

Smeštaj u hotelu na bazi izabranog broja noćenja sa izabranom uslugom (hotel – standardne sobe sa sopstvenim kupatilom);

Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

Individualan transfer aerodrom – smeštaj – aerodrom. Po zahtevu putnika, uz doplatu, možemo obezbediti transfer do hotela.

Predati čekirani prtljag;

Izbor sedišta u avionu: da putnici sede zajedno, sedište pored prozora, sedište pored prolaza, sedište sa dodatnim prostorom za noge, sedište u određenom delu aviona (na zahtevu i dodatno se naplaćuje po tarifama avio kompanije);

Putno zdravstveno osiguranje;

Obrok i piće na letu;

Obroci u restoranima (moguće je na lični zahtev izvršiti doplatu za obroke );

Boravišnu takse na ostrvu;

Individualni i ekstra troškovi.

DOPLATE:

– Za 1/1 sobu na upit.

– Doplata za dodatni predati prtljag – na osnovu zvanične tarife avio kompanije u trenutku rezervacije. Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujemo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija.

– Doplata za željeno sedište u avionu koje se doplaćuje po zvanićnoj tarifi low coast avio kompanije (od 8 € – 20€ po osobi po letu). Doplata za željeno sedište omogućava čekiranje do 60 dana pre leta. Obavezna doplata ukoliko putuju deca od 2-11,99 godina sa odraslom osobom: sedište pored odrasle po pravilima avio kompanija deca ne mogu da sede odvojena od odrasle osobe sa kojom putuju– cena je po trenutnoj raspoloživoj tarifi u trenutku kupovine avio karata,

– doplata za obroke u hotelu po izboru (doručak, ručak, večera);

INFORMACIJE U VEZI  INDIVIDUALNOG TRASFERA OD AERODROMA DO SMEŠTAJA

Autobus HVIST-16 saobraća od aerodroma do Taksima.

Autobus HVIST-12 saobraća od aerodroma do Aksaray metro.

Postoji i metro linija aerodrom Istanbul – stanica Kagithane – aerodrom Istanbul.

NAČINI PLAĆANJA:

– Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;

-Uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun.

NAPOMENE U VEZI ARANŽMANA:

Cenovnici su rađeni na bazi osnovne tarife avio kompanije i smeštaja. U slučaju da po navedenoj tarifi ne postoji raspoloživih mesta, putniku se mogu ponuditi cene drugih tarifa koje se doplaćuju.

Avio kompanije primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi nije podložna promeni niti se može refundirati kao ni aerodromoske takse.

Karta se izdaje ODMAH u trenutku rezervacije.

Ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi uz doplatu.

Sve informacije koje su saopštene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka nakon 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09h. Većina hotela ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.

Ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi uz doplatu.

Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Objašnjenje, u slučaju kad je rezervisana usluga noćenje sa doručkom, kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak, a zastupljena internacionalna kuhinja

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata,moze biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet

Organizator putovanja Galaxy travel ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj….)

Galaxy Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Galaxy Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

OPIS HOTELA KOJE PREDLAŽEMO:

Erbazlar Hotel

Hotel Erbazlar se nalazi u Starom gradu, na 5 minuta hoda od Trajektne luke Jenikapi i na 2 km od Plave džamije i Aja Sofije. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu. Stanice metroa Marmaraj i Jenikapi udaljene su 400 metara. Enterijer soba krasi spoj tradicionalnog i modernog stila. Sobe su klimatizovane i opremljene TV-om, mini-barom i sefom. Sadrže sopstveno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Svakog jutra se služi doručak na bazi švedskog stola sa raznovrsnim proizvodima, uključujući lokalni sir i peciva. U baru možete naručiti osvežavajuća pića. Hotel nudi poslugu u sobi, uslugu konsijerža i recepciju koja radi non-stop. Osoblje hotela može organizovati obilaske popularnih znamenitosti i rezervisati ulaznice za lokalne događaje. Do čuvene Kapali čaršije možete stići pešice za oko 20 minuta. Hotel Erbazlar je smešten na 5 minuta hoda od tramvajske stanice Aksaraj, od koje se lako dolazi do Aerodroma Ataturk, udaljenog 17 km.

Asmali Hotel 3*

Smešten u istorijskoj četvrti Istanbula, Sultanahmetu, hotel Asmali nudi sobe sa besplatnim bežičnim internetom i satelitskom televizijom. Sa njegove terase pruža se panoramski pogled na Plavu džamiju i Mramorno more. Klimatizovane sobe hotela Asmali karakteriše klasičan turski dekor. Sve sobe sadrže DVD plejer, mini-bar i sopstveno kupatilo. Pojedine sobe imaju hidromasažnu kadu i balkon. Svakoga jutra, u doručku na bazi švedskog stola možete uživati na panoramskoj terasi. Restoran Asmali Terrace nudi turska jela, uključujući i specijalitete sa roštilja. Rum servis vam je na raspolaganju non-stop. Turistički desk hotela Asmali vam može pomoći pri organizovanju obilazaka glavnih istanbulskih atrakcija. Hotel takođe nudi recepciju koja radi non-stop, perionicu veša i iznajmljivanje automobila. Aja Sofija, palata Topkapi i Plava džamija nalaze se na 5 minuta šetnje od hotela Asmali. Privatni parking u okviru objekta je besplatan.

Na zahtev putnika možemo obezbediti i druge hotele.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Cenovnici su rađeni na bazi osnovne tarife avio kompanija, koje su podložne promenama. U slučaju da po navedenoj tarifi ne postoji raspoloživih mesta, putniku se mogu ponuditi cene drugih tarifa drugih avio kompanija koje se doplaćuju.

Avio kompanije primenjuju posebne uslove otkazivanja odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi nije podložna promeni niti se može refundirati kao ni aerodromoske takse.

Karta se izdaje odmah u trenutku rezervacije.

Sve informacije koje su saopštene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

Tačno vreme poletanja određuje avio kompanija. Ukoliko je let večernji ili jutarnji, moguće je ne stići na predviđeni obrok u smeštajnom kapacitetu. To ne može biti predmet žalbe od strane putnika jer Organizator nije u mogućnosti da utiče na red letenja aviokompanije. U nekim smeštajnim kapacitetima moguće je dobiti lanč paket ili hladni obrok po zahtevu.

Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana prilože kopiju prve strane važećeg pasoša. Ukoliko se kopije ne prilože od strane putnika, Organizator ne snosi odgovornost za eventualna pogrešna imena istih. Putnici sami snose troškove za štampanje novih karata.

Low cost Kompanija zahteva elektronsko čekiranje najkasnije 24 časa pred let. Putnik je dužan da pošalje zahtev za čekiranje svoje karte putem maila na adresu galaxytravel181@gmail.com ili pozivom na broj +38164 1116099. Organizator se obavezuje da će dostaviti putniku čekiranu avionsku kartu na mail, koju je potrebno da putnik odštampa i ponese sa sobom na aerodrom. Takođe, moguće je da putnik dođe sam u agenciju najkasnije do 24 časa pred let gde može lično podići odštampanu kartu za let. Isti uslovi čekiranja putnika važe i za let u povratku.

Potrebni podaci iz pasoša za čekiranje: Datum rođenja, Broj pasoša, Država koja je izdala pasoš, Datum izdavanja pasoša, Datum isteka pasoša

U slučaju ne poštovanja gore navedenih procedura, putnik snosi troškove penala na aerodromu.

OTKAZ PUTOVANJA:

– Ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja (Galaxy Travel-u nadoknadi realne troškove avionske karte i smeštaja prema pravilima koja nalažu avio kompanija i hotelski rezervacioni sistem.

– Low cost avio kompanije primenjuju posebne uslove otkazivanja odnosno kupljena avionska karta nije podložna refundacijama kao ni aerodromske takse te kao takve ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz. Opštih uslova putovanja jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

– Stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja preko rezervacione hotelske sisteme koji ne dozvoljavaju bilo kakve promene ili refundacije. Ukoliko putnik ima bilo kakav prigovor, potrebno je dostaviti ga hotelu na licu mesta u pismenoj formi. Prigovori koji budu dostavljeni nakon odjave iz hotela, neće biti razmatrane.

– Adresa za prijem pisanih reklamacija: Obilićev venac 9/20 ili na mail galaxytravel181@gmail.com . Rok za slanje reklamacija je 8 dana od datuma završetka putovanja. Rok za rešavanje reklamacija je 8 dana od prijema iste. U hitnim slučajevima putnik može pozvati Organizatora na broj +381 64 1116099.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:

– od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 31 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 40% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.

– od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 30 dan do 21 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana,na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

– od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 20 dana pre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmanana ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja

Opšte napomene

Organizator putovanja je Galaxy travel sa sedištem u Nišu, Obilićev venac 9/20 18.000 Niš, LICENCA OTP br. 15/2023 kategorija A.

Putnici su dužni da 2 dana pre putovanja provere tačno mesto i vreme poletanja aviona.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut uprostorijama agencije

Organizator putovanja Galaxy travel zadžava pravo promene pojedinih sadržaja u programu putovanja.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Putnik je dužan da se sam upozna sa propisanim pravilima ponašanja, kao i ograničenjima za ulazak i tokom boravka, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.

U slučaju nepredviđenih objektivnih okolnosti (kao na primer gužva na granicama, gužva u saobraćaju,i slično) Organizator zadržava pravo promene programa putovanja.

Ukoliko su putnici maloletni i putuju bez pratnje roditelja/staraoca dužni su da prilikom putovanja ponesu sa sobom overenu saglasnost oba roditelja/staratelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja/staraoca.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sani da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju ida sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdrastveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) na web stanici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranićne vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

Organizator putovanja Galaxy Travel zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama avio kompanije sa kojom je putnik odlučio da leti, i u zakonom predviđenim slučajevima.

Rok za prijave za aranžman zavisi od popunjenosti kapaciteta na letu i u privatnom smeštaju/hotelu.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

Aranžman je rađen na bazi cena avio karte i smeštaja u trenutku izrade cenovnika.

 

Organizator putovanja TA Galaxy travel, licenca OTP 15/2023 kat. A.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Galaxy Travel, koji se nalaze na sajtu agencije

i sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.

Cenovnik br.1 od 18.10.2023. godine

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *