Doživi istočnu Srbiju

PROJECT OVERVIEW

Spremite se za veliku avanturu na istoku… Vodimo Vas u osvajanje Rtnja da vidite njegove senke u zoru sa vrha. Tu ćemo na brzaka zgotoviti jedan planinarski doručak dok se Vi fotkate. Sunce ćemo ispratiti na počinak iz Lazarevog kanjona prepunog špilja, sa vidikovaca, izvorišta… Vodimo Vas i u Bogovinsku pećinu, na čudesan vodoskok Prskalo, na izvor Crnog Timoka, na Grzu, Romulijanu….

Nudimo Vam da sve ovo vidite i iz ptičje perspektive. Za to imamo avion i turu koja obuhvata let iznad istočne Srbije. Opet vidiš sve, ali sa olimpske visine. Dobro zvuči? Ako želite još veću avanturu, moguć je i skok iz aviona. Tu će biti i instruktori, ali i padobrani…za sada nedostaju samo padobranci. Hrana samo po receptima naših staramajki. A za piće, toplo preporučujemo ‘ladnu’ domaću rakiju i domaće vino. Samo je pivo poludomaće, tu iz okoline – zaječarsko

Ako ste raspoloženi evo detaljnih informacija:

Plan i program:

Petak 23.jul – Dolazak u Konak od 12h. Nakon smeštaja u apartmane, sledi kafa i domaća rakijica sa rtanjskim čajem.U 14h krećemo u laganu šetnju kroz šumicu do vidikovca koji je udaljen oko 2km i sa kog se pruža prelepi pogled na Rtanj. Na vidikovcu će biti organizovan ručak. Po povratku u Konak, druženje nastavljamo u netaknutoj prirodi južnog dela kučajskih planina, tačnije u Lazarevom kanjonu. Popodne je rezervisano za uživanje u njegovim stazama i vidikovcima sa kojih se pruža fantastičan pogled na sam kanjon. Po povratku nas očekuje večera i odmor u Konaku.

Subota 24 jul: U subotu ćemo poraniti i probuditi se sa prvim petlovima, doručkovati i krenuti u avanturu do vrha Rtnja, južnom stranom. Očekuje nas staza dužine 7km do vrha Šiljak i visinska razlika oko 1000 m. Vreme koje ćemo provesti na ovom, sada već nadaleko čuvenom, usponu je oko 6 sati. Po silasku sa planine, obići ćemo mesto poznatije kao Drevno izvorište energija i prikupiti istu za ostatak avanture. Nakon što se napunimo pozitivnom energijom, vraćamo se u Konak na ručak i zasluženi odmor. U popodnevnim časovima biće organizovan fakultativni izlet do Felix Romulijane, ostataka rimske carske palate. Večera u Konaku.

Nedelja 25 jul: je dan za fakultativne izlete po izboru. Svako od gostiju će moći da bira 1 od 4 izleta.

1. Pešačka tura i piknik ispod vodopada Prskalo. Ovaj prelepi vodopad je, osim što je impresivan, poznat i po svojoj nepristupačnosti, tako da se kreće u ranim jutarnjim časovima. Očekuje nas oko sat vremena vožnje autom i nakon toga 10 km pešačenja do vodopada. O prirodi koja je ovako sakrivena Vam nećemo ni pisati. Ostavljamo Vam da je doživite. Cena izlata je 15€ po osobi.

*ovaj izlet je moguće ostvariti ukoliko tog dana vojska ne bude imala vežbe na Pasuljanskim livadama.

2. Vožnja kvada po obroncima Rtnja, tura za sve avanturiste i ljubitelje ovih četvorotočkaša. Kreće se iz naselja Rtanj do Sesalačke pećine i nazad. Ova adrenalinska vožnja traje oko sat i po, plus vreme koje Vam je potrebno da napravite fotke na mestima stvorenim za to. Cena ovog izleta je 60€ po kvadu.

3. i 4. izlet se održavaju na sportskom aerodromu Davidovac i ovo je prilika koju čekate celog života da Vam se ukaže. Izlet broj 3 je let avionom iznad istočne Srbije, a izlet broj 4 je skok padobranom sa instruktorom.

Bićemo gosti iskusnim instruktorima, koji će nam pomoći da ovo bude Vaš najbolji odmor u Srbiji! Cena leta avionom iznad istočne Srbije je 50€, a skoka padobranom sa instruktorom je 170€ po osobi, a kao poklon dobijate go:pro snimak i fotografije Vašeg skoka.

*pri rezervaciji je obavezno navesti koji fakultativni izlet birate od ponudjenih.

Po završetku fakultativnih izleta utiske sumiramo na izvoru Crnog Timoka poznatijem kao Pećura, uz ručak i piće koje hladimo na samom vrelu. Sledi odmor u Konaku. Verujemo da će Vašim mišićima prijati boravak u đakuziju. Uveče se družimo uz vatru i večeru.

Ponedeljak 26.jul: nakon doručka i izlaska iz apartmana, krećemo do Bogovinske pećine gde nas čekaju ljudi iz turističke organizacije, koji će nam predstaviti samu pećinu i biti naši vodiči. Po završetku posete krećemo ka poznatom izletištu Grza i obilasku dva jezera, reke i samog vrela. Šetnja pored jezera smaragno zelene boje, šuma iz koje dopire cvrkut ptica i žubor vode učiniće naš rastanak najlepšim mogućim, do neke nove prilike i nove avanture!

Plan:

Petak 23.jul

Od 12h dolazak u Konak

14h – šetnja do vidikovca

14:30h – ručak

16:30h – Lazarev kanjon

20:30h – večera

Subota 24.jul

6:30h – doručak

7:30h – uspon na Rtanj

14:00h – drevno izvorište energija

15:00h – ručak

18:00h- fakultativni izlet Felix Romuliana

20:00h- večera

Nedelja 25.jul

Doručak

Fakultativni izleti – vodopad Prskalo, vožnja kvada, let iznad istočne Srbije i skok padobranom sa instruktorom

14h- ručak i odmor na izvoru Crnog Timoka

20h – večera i druženje uz vatru

Ponedeljak 26.jul

8h – doručak

10h – Bogovinska pećina

11:30h – Grza

*** Šta Vam je sve potrebno za uspon:

– Udobna obuća;

– 2 l vode po osobi;

– 2 rezervne majice;

– Zaštita od sunca (kačket, krema za sunčanje…);

– Puna baterija na telefonu;

– Sendvič i čokoladica;

– Planinarski štapovi;

-Vedar duh;

Avantura Doživi istočnu Srbiju je organizovana za mali broj ljudi, te će naša družina brojati izmedju 10-12 članova!

Kapacitet i cena

Apartman 1

6 osoba -127 € po osobi

5 osoba -131 € po osobi

4 osobe – 142 € po osobi

Apartman 2

4 osobe – 132 € po osobi

Apartman 3

2 osobe -148 € po osobi

U cenu su uračunati:

– smeštaj u seoskom turističkom domaćinstvu Rtanjski konak na bazi 3 noćenja,

– hrana – 9 obroka,

– vodiči za Živadinov vidikovac, Lazarev kanjon, uspon na Rtanj, Grzu, ulaznica i vodič za Bogovinsku pećinu,

– boravišna taksa.

U cenu nisu uračunati:

– fakultativni izleti

– individualni troškovi putnika

NAČIN PLAĆANJA:

– Plaćanje se vrši isključivo u dinarima po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate;

– Uplata u celosti prilikom rezervacije.

NAPOMENE:

– Organizator zadržava pravo da izmeni raspored održavanja aktivnosti navedenih u ponudi, uzobavezu da o tome pravovremeno obavesti goste.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ GALAXY TRAVEL doo Niš

Organizator putovanja je ,,Galaxy travel d.o.o. Niš” , licenca OTP 475/2020 kategorija A 10

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ,,Galaxy travel d.o.o. Niš”

cenovnik br. 1 od 07.07.2021.godine

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *