PARIZ SA DVORCIMA LOARE (MINHEN - REMS – PARIZ – BEČ)

PROJECT OVERVIEW

PARIZ SA DVORCIMA LOARE (MINHEN – REMS – PARIZ – BEČ)
9 dana autobusom iz Niša/ Beograda
POLAZAK: 27.04.2024. POVRATAK: 05.05.2024.

1.dan (27.04.24. subota) NIŠ – BEOGRAD
Polazak iz Niša u 07:00, iz Beograda u 10:00 sati. Direktna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Vožnja do Minhena gde je planirano noćenje.
2.dan (28.04.24. nedelja) MINHEN
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne obilaske. Nedelja je dan kada se poseta muzejima ne naplaćuje ili simbolično naplaćuje, pa predlažemo da taj dan iskoristite za posetu muzejima po želji.
Naš predlog su:
Volkerkunde Muzej – Uz kolekciju od oko 00.000 predmeta, Volkerkundemuseum je drugi najveći muzej etnologije u Nemačkoj. Uključuje kolekcije iz Severne, Srednje i Južne Amerike, kao i iz Azije i Okeanije.
Muzej Spielzeug Minhen – Muzej igračaka u Staroj radskoj kući na Marien trgu u Minhenu ima jednu od najvećih zbirki starih igračaka iz vrope i Amerike. Radno Vreme: svaki dan od 10.00h do 17.30h.
Muzej Pinakothek der Moderne – videti savremene slike i skulpture, kao i arhitekturu i dizajn 20. i 21. veka
Muzej BMW – BMV muzej u blizini Olimpijskog parka je jedan od najpopularnijih muzeja u Minhenu. Otvoren 1972, on prikazuje istoriju BMV kompanije i razvoj tehnologije.
Bavarski Nacionalni Muzej – Bavarski Nacionalni Muzej je jedan od najznačajnijih muzeja u Evropi. Glavna tema mu je Južna Nemačka i Bavarska.
Muzej Marstall – U Marstall Muzeju u Palati Nimphenburg u Minhenu, možete videti veličanstvenu kolekciju kraljevskih kočija.
U 18:00h sledi nastavak puta do Remsa i Pariza. Noćna vožnja
3.dan (29.04.24. ponedeljak) REMS – PARIZ
Dolazak u Rems u ranim jutarnjim časovima. Obilazak čuvene katedrale iz XIII veka, u kojoj je krunisano 25 francuskih kraljeva, kraći predah… Nastavak putovanja za Pariz. Smeštaj u hotel, vreme za odmor. U večernjim satima je predviđen odlazak (metro) do obližnjeg Monmartra – obilazak boemskog dela Pariza, panorama grada sa platoa ispred crkve Sak Ker, trg slikara Tertr, Mulen Ruž, svetski poznati kabare. Noćenje.
4.dan (30.04.24. utorak) PARIZ
Doručak. Obilazak grada autobusom, panoramsko razgledanje: trg Opere, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, trg Konkord, ostrvo Site, Invalidi, katedrala Notr – Dam, Latinski kvart, Trg Bastilja sa novom Operom, Ajfelova kula ( panorama grada sa II nivoa), vožnja brodom po romantičnoj Seni. Slobodno vreme za individualni program. Noćenje.
5.dan (01.05.24. sreda) PARIZ – DVORCI LOARE
Doručak. Rani jutarnji polazak u dolinu Loare – celodnevni izlet u istoriju Francuske… Obilazak dvoraca iz snova: dvorac Amboaz, izdvaja se ne toliko po veličini već po bogatoj istoriji i zaista slavnim ličnostima koje su u njemu boravile, živopisni dvorac Šenonso na reci Šer, veličanstveni i grandiozni Šambor…Povratak u Pariz u večernjim satima. Noćenje.
6.dan (02.05.24. četvrak) PARIZ – DIZNILEND
Doručak. Celodnevni provod u najpoznatijem zabavnom parku vrope, Magičnom kraljevstvu – DIZNILENDU, u kome mogu biti prijatno iznenađeni i odrasli, jer iza atrakcija kao što suPirati sa Kariba; ili Kuća duhova; stoji izuzetnamašta i visoka tehnologija. Povratak u hotel u večernjim satima. Za one koji ne idu u Diznilend, slobodno vreme za individualni obilazak. Noćenje.
7.dan (03.05.24. petak) PARIZ – VERSAJ – LUVR
Doručak. Napuštanje hotela do 09:00h. Dan predviđen za obilazak muzeja: Versaj, obilazak veličanstvenog dvorca i parkova Kralja Sunca, Luja XIV… Povratak u Pariz oko podneva. Poseta jednom od najvećih i najbogatijih muzeja na svetu – Luvr. Polazak iz Pariza oko 19:00h. Noćna vožnja preko Nemačke do Beča.

8.dan (04.05.24. subota) BEČ

Dolazak u Beč u ranim jutarnjim časovima. Dan je planiran za individualno razgledanje grada. Tokom slobodnog vremena preporučujemo posetu nekih od najvažnijih znamenitosti grada kao što: Trg Svetog stefana i istoimena katedrala nalazi se u samom centru Beča i nezaobilazna je tačka za sve turiste, zatim Mozartovu kuću koja se nalazi neosrednoj blizini katedrale. Preporučujemo posetu Državne opere jedne od najpoznatije na svetu u kojoj su nastupala najveća muzička imena kao što su Herbert fon Karajan, Igor Stravinski, Gustav Maler kao i mnogi drugi. U pauzama obilaska grada, iskoristitie priliku da predahnete u nekim od mnogobrojnih restorana ili kafea i okrepite se Bečkom šniclom i čuvenom Saher tortom. Izbor je svakako veliki.
Polazak iz Beča za Srbiju oko 18.00h, noćna vožnja.
9.dan (05.05.24. nedelja) BEOGRAD – NIŠ
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima, u Niš u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 609 evra
u dinarskoj protivvrednosti po kursu poslovne banke na dan uplate
doplata za 1/1 sobu 190 €

ARANŽMAN OBUHVATA:
prevoz modernim turističkim visokopodnim ili spratnim autobusom (WC , , klima uređaj , DVD oprema), 4 noćenja sa doručkom (švedski sto ) u Parizu, Hoteli sa 3* tipa Ibis ili Campanile u blizini metro stanice noćenje sa doručkom u Minhenu, hotel sa 3* obilaske i izlete predviđene programom usluge vodiča za sve vreme putovanja i organizacija putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
međunarodno putno zdravstveno osiguranje
ulaznice za predviđene posete po programu: dvorci Loare oko 34 evra, krstarenje Senom 18 evra za odrasle.
Versaj 24.5 evra, Luvr 22 evra, Ajfelov toranj liftom 2.nivo 22 evra, top nivo 32evra,
DIZNILEND, fakultativa, minimum 0 prijavljenih za izvođenje programa, cena za đake i studente 99 evra, za odrasle 109 evra
Cene ulaznica podložne su promenama.
Agencija zadržava pravo izmene redosleda poseta znamenitosti u zavisnosti od radnog vremena objekata.
USLOVI PLAĆANJA:
30% od cene aranžmana na ime rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NB na dan uplate.
ostatak 70% u ratama do 15 dana pre polaska u dinarskoj protivvrednosti po NBS na dan uplate.
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNOG IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
Cena se uglavnom sastoji od troškova prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
u smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka nakon 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09h. Većina hotela ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.
ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog
kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi uz doplatu.
opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
objašnjenje, u slučaju kad je rezervisana usluga noćenje sa doručkom, kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak, a zastupljena internacionalna kuhinja
u pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata,moze biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
organizator putovanja alaxy travel ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj….)
Galaxy Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.
dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Galaxy Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.
putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

NAPOMENE U VEZI AUTOBUSKOG PREVOZA:
Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima…
Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.
Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu
prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju.
Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
OTKAZ PUTOVANJA:
ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja ( alaxy Travel-u nadoknadi realne troškove avionske karte i smeštaja prema pravilima koja nalažu avio kompanija i hotelski rezervacioni sistem.
low cost avio kompanije primenjuju posebne uslove otkazivanja odnosno kupljena avionska karta nije podložna refundacijama kao ni aerodromske takse te kao takve ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz. Opštih uslova putovanja jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK. stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja preko rezervacione hotelske sisteme koji ne dozvoljavaju bilo kakve promene ili refundacije. Ukoliko putnik ima bilo kakav prigovor, potrebno je dostaviti ga hotelu na licu mesta u pismenoj formi. Prigovori koji budu dostavljeni nakon odjave iz hotela, neće biti razmatrane.
adresa za prijem pisanih reklamacija: Obilićev venac 9/ 0 ili na mail galaxytravel181@gmail.com . Rok za slanje reklamacija je 8 dana od datuma završetka putovanja. Rok za rešavanje reklamacija je 8 dana od prijema iste. U hitnim slučajevima putnik može pozvati Organizatora na broj +381 64 1116099.

OPŠTE NAPOMENE:
organizator putovanja je alaxy travel sa sedištem u Nišu, Obilićev venac 9/ 0 18.000 Niš, LIC NCA OTP br. 15/ 0 3 kategorija A.
putnici su dužni da dana pre putovanja provere tačno mesto i vreme polaska. za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut uprostorijama agencije
organizator putovanja alaxy travel zadžava pravo promene pojedinih sadržaja u programu putovanja.
potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
putnik je dužan da se sam upozna sa propisanim pravilima ponašanja, kao i ograničenjima za ulazak i tokom boravka, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
u slučaju nepredviđenih objektivnih okolnosti (kao na primer gužva na granicama, gužva u saobraćaju,i slično) Organizator zadržava pravo promene programa putovanja.
ukoliko su putnici maloletni i putuju bez pratnje roditelja/staraoca dužni su da prilikom putovanja ponesu sa sobom overenu saglasnost oba roditelja/staratelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja/staraoca.
putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sani da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju ida sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdrastveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) na web stanici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranićne vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
organizator putovanja alaxy Travel zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifi od strane hotela, trajakta i autobuskog prevouioca sa kojim agnecija ima ugovore.
rok za prijave za aranžman zavisi od popunjenosti kapaciteta na letu i u privatnom smeštaju/hotelu.
aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika – u slučaju mnajeg broja prijavljenih putnika organizator zadržava pravo otkaza aranžmana.

Organizator putovanja TA Galaxy travel , licenca OTP 15/2023 kategorija A.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Galaxy Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.

Cenovnik br.1 od 8.11.2023. godine

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *