Egina, Evia, Kalambaka 2024

PROJECT OVERVIEW

Egina Evia Kalambaka 2024

POKLONIČKO PUTOVANJE

13.11. do 17.11.2024,  3 noćenja

CENA 26000 DINARA

 

Putovanje na Eginu je susret sa svetiteljima koji donosi posebno iskustvo sa najvećim svetinjama pravoslavlja. Hram Svetoga Dimitrija u Solunu je nezaobilazan, velikomučenik s početka 4. veka, koji je postradao zbog vere, neodričući se Hrista ni po ceni smrti. Čudotvorne moći i danas mirotoče, a čudima zabeležnim molitvenim obraćanjem nema kraja. Vredno je ukazati ​​poštovanje i Svetom Jakovu Calikisu, važi za velikog podvižnika 20. veka, zajedno sa podvižnicima, Porfijem i Pajsijem još uvek verno svedoče njegov podvig, molitveno zastupništvo a samim tim i o mnogim isceljenjima koje je Gospod, preko njega, činio mnogima. Posebno je poštovao Svetoga Davida i Svetoga Jovana Rusa. O Svetome Nektariju i mnogobrojnim čudima koje Gospod preko njega čini izlišno je govoriti jer ste verovatno do sada već mnogo toga čuli. Mnogi i bez dolaska u Saronski zalivu gde je ostrvo Egina doživeli su čudo i milost ovog oca i muža Crkve u 20 veku. Egina zovu još i ostrvom pistaća a poseno ga krasi plavo srednjezemno more. Za Grke kao i za sve nas Evija je mesto mira, utehe, blagostanja i blagoslova Božijeg koji se ogleda u manastiru Svetog Nektarija.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan – 13.11.2024. Polazak iz Niša u popodnevnim satima (13:00-14:00č). Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 3 dana pre polaska. Putovanje autoputem kroz Srbiju, Severnu Makedoniju i Grčku uz kraće pauze za predahe i granične formalnosti.

2.dan -14.11.2024. Dolazak u Kamarizu u jutarnjim satima, obilazak hrama Svetog Nektarija Vitalisaluku, poseta manastara Svetog Jefrema Neomakriskog i manastira Pantokrator gde su mošti 179 Svetih mučenika pantokratorkih. Nastavak puta ka luci Pirej. Ukrcavanje na trajekt i vožnja do ostrva Egina. Predah u glavnom gradu Egina, odlazak u manastir Svetog Nektarija smeštaj u konake.

3.dan. -15.11.2024. Liturgija u manastiru, odlazak na poklonjenje u novi hram Sv.Nektarije gde je ruka Sv.Nektarija. Obilazak manastira Svetog Mine i manastira Svete Katarine Sinajske takođe na Egini, gde se nalaze mošti ove velike svetiteljke, kojima se vernici mole za brak, kao i čudotvorna ikona Svetog Spiridona koja otvara i zatvara oči. Polazak ka glavnom gradu Egine, slobodno vrijeme i povratak u luku. Putovanje brodom do luke Pirej. Odlazak u manastir Svetog Porfirija u Milesima, poklon moštima. Popodne dolazak u Prokopi gde je Crkva Svetog Jovana Rusa i njegove mošti. Posebno će vas oduševiti žitije ovog svetitelja i čudotvorca. Posebno se ističe njegov odlazak 1999. godine da pomogne braći na Kosmetu. Večernja služba i noćenje u konacima crkve Sv. Jovana Rusa.

4.dan-16.11.2024. Polazak ujutru ka manastiru Svetog Davida Evijskog, gde se nalazi mošti ovog svetitelja kao i grob Sv. Starca Jakova Calikisa. Sveti David je proslavljen od Gospoda kao veliki čudotvorac i nad njegovim svetim moštima označena su brojna isceljenja. Sv. Jakov Calikis, uz starca Porfirija i Pajsija, jedan je od svetih staraca 20. veka, kojima su mnogi verujući još za život odlazili na molitve za izlečenje. Sveti Jakov veliki je podvižnik i pretrpeo je brojne napade demona, koji su na svaki način pokušali da ga odvrate od njegovog molitvenog podviga u objektu Sv. Davida. Nastavak putovanja ka Meteorima. Noćenje u Kalambaki (podno Meteora) ili u Solunu.

5.dan -17.11.2024. Doručak u hotelu. Obilazak dva manastira, Velikih Meteora gde su mošti Svetoga Joasafa, unuka Svetog Stefana Dečanskog, poslednjeg vladara od loze Nemanjića, cara Epira i Tesalije. I manastira Svetog Stefana gde se nalaze mošti Svetog Haralampija. Polazak ka Solunu, obilazak Crkve Svetog Dimitrija i grada Soluna. Povratak ka Srbiji i dolazak u kasnim večernjim časovima.

 

Cenovnik br.1 od 11.5.2024.godine

Cena 26000 din po osobi

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Prevoz autobusom turističke klase.

– Noćenje u izabranom smeštaju (manastir, vila ili hotel) na bazi 3 noćenja i doručkom dana 17.11;

– Razgledanje i obilasci po programu putovanja.

– Brodske karte za trajekte.

– Usluge vodiča grupe.

– Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– individualne troškove putnika.

– putno zdravstveno osiguranje;

– Boravišna taksa koja iznosi 1,5 evra po noćenju (ukupno 4,5 evra).

DOPLATE:

– Za 1/1 sobu iznosi 90 evra.

NAČINI PLAĆANJA:

– Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate;

– Uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom ili uplatom na račun.

NAPOMENE U VEZI SA ARANŽMANOM:

Opisi smeštajnih kapaciteta su informativnog karaktera.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za bilo kakva odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih kapaciteta, jer isključivo ovisi o smeštajnim kapacitetima.

U slučaju autobuskog aranžmana predviđene su pauze za odmor od oko 3 do 4 sata vožnje. Stajanja su na stajalištima pored puta ili benzinskim pumpama, u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

Raspored sedenja u autobusu se vrši prema datumu uplate, tj. zaključenje Ugovora o putovanju. Pri kreiranju rasporeda sedenja prednost imaju stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta koja se, ukoliko nema potrebe, ne izdaju putnicima.

Dužina slobodnog vremena za pojedinačne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužina putovanja, datumi polaska i sl.). Agencija nije odgovorna ni za kakve informacije date usmeno, telefonski ili elektronski. Važi samo pisani program putovanja koji je istaknut u agenciji ili na službenoj web stranici agencije.

 Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja zbog nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granicama…). Nosilac ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika dužni su upoznati sve putnike sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, te opšim uslovima putovanja organizatora putovanja. Maloletni putnici moraju imati overenu saglasnost roditelja. Putnici koji posjeduju strani pasoš dužni su da se u nadležnom konzulatu informišu o uslovima koji važe za državu tranzita ili odredišta (viza, zdravstveno i sl.) i da prije polaska na put u matičnu državu sklope putno zdravstveno osiguranje. .

Ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi uz doplatu.

Sve informacije koje su saopštene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

NAPOMENE U VEZI SA SMEŠTAJEM:

– U smeštajne objekte se ulazi nakon 14h, a napuštaju do 09h. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.

– Ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi uz doplatu.

– Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

– U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, moze biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet

– Organizator putovanja Galaxy travel ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj….)

– Galaxy Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

– Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Galaxy Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.

– Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

NEKI OD HOTELA SA KOJIMA SARAĐUJEMO:

Mistral Apartments Aegina, Egina

Provedite veče u prijatnoj atmosferi bara. Možete svratiti do restorana. Bežični internet je dostupan u smeštajnom objektu besplatno. Pitajte za više informacija prilikom prijave. Ako putujete kolima, postoji parking zona. Zaljubljenici u sport voleće ronilačkom klubu. Neće Vam biti dosadno pošto u apartmanu imate prostor za pravljenje roštilja. Turisti koji ne mogu bez plivanja uživaće u bazenu i bazenu na otvorenom. Odeljenje za sport i rekreaciju apartmana pomoći će Vam da rezervišete izlet. Ne morate ostaviti svog ljubimca kod kuće jer je njihov boravak ovde dozvoljen. Osoblje apartmana će organizovati transfer za Vas. Dodatne usluge koje apartman nudi svojim gostima: usluga pranja veša, hemijsko čišćenje, indidvidualna prijava i odjava, usluga peglanja, iznajlmljivanje vozila i sef. Osoblje apartmana govori engleski.

40 Platania Hotel, Evia

Možete svratiti do bara. Možete svratiti do restorana. Besplatan bežični internet u smeštajnom objektu pomoći će Vam da uvek budete onlajn. Samo za turiste koji putuju kolima, postoji besplatna parking zona. Odeljenje za sport i rekreaciju hotela pomoći će Vam da rezervišete izlet. Osoblje hotela će organizovati transfer za Vas. Prilagođeno za goste sa posebnim potrebama: uz pomoć lifta mogu lako doći do najviših spratova. Dodatne usluge koje hotel nudi svojim gostima: usluga pranja veša, hemijsko čišćenje, usluga peglanja, iznajmljivanje vozila. Osoblje hotela govori engleski.

Meteoritis Hotel, Kalambaki

Provedite veče u prijatnoj atmosferi bara. Probajte domaću kuhinju i odmorite u našem restoranu. Popijte šoljicu kafe u našem kafiću, ko zna, možda će ona biti najbolja kafa u gradu. Bežični internet je dostupan u smeštajnom objektu besplatno. Pitajte za više informacija prilikom prijave. Ako putujete kolima, postoji besplatna parking zona. Ako dolazite kolima, možete parkirati u parking zoni. Sledeće usluge su dostupne Neće Vam biti dosadno pošto u hotelu imate biblioteka. Prilagođeno za goste sa posebnim potrebama: uz pomoć lifta mogu lako doći do najviših spratova. Gostima su na raspolaganju i usluga pranja veša, bankomat, usluga peglanja, iznajlmljivanje vozila i sef. Osoblje hotela rado će govoriti sa Vama engleski, španski i nemački.Gosti mogu pronaći u sobi sledeće: TV. Opremljenost sobe zavisi od same kategorije sobe.

Hotel Ilisia, Solun

Provedite veče u prijatnoj atmosferi bara. Želite biti onlajn uvek? Nudimo Vam WiFi. Gostima su na raspolaganju i sef. Osoblje hotela rado će govoriti sa Vama engleski i ruski. U jedinici, postoji TV i mini bar. Opremljenost sobe zavisi od same kategorije sobe.

OTKAZ PUTOVANJA:

– Ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja (Galaxy Travel-u nadoknadi realne troškove organizacije, prevoza i smeštaja prema pravilima koja nalažu prevoznik i hotelski rezervacioni sistem.

– Stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja preko rezervacionog hotelskog sistema koji ne dozvoljavaju bilo kakve promene ili refundacije. Ukoliko putnik ima bilo kakav prigovor, potrebno je dostaviti ga hotelu na licu mesta u pismenoj formi. Prigovori koji budu dostavljeni nakon odjave iz hotela, neće biti razmatrane.

– Adresa za prijem pisanih reklamacija: Obilićev venac 9/20, Niš ili na mail galaxytravel181@gmail.com Rok za slanje reklamacija je 8 dana od datuma završetka putovanja. Rok za rešavanje reklamacija je 8 dana od prijema iste. U hitnim slučajevima putnik može pozvati Organizatora na broj +381 641116099.

OPŠTE NAPOMENE:

Putnici su DUŽNI DA SE SAMI UPOZNAJU sa dokumentima i rokovima neophodnim za pribavljanje viza, kao i sa carinskim graničnim i adminstrativnim formalnostima zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

-Putnici su dužni da 2 dana pre putovanja provere tačno mesto i vreme polaska.

-Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut uprostorijama agencije

-Organizator putovanja Galaxy travel zadžava pravo promene pojedinih sadržaja u programu putovanja.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

– Putnik je dužan da se sam upozna sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.

– U slučaju nepredviđenih objektivnih okolnosti (kao na primer gužva na granicama, gužva u saobraćaju,i slično) Organizator zadržava pravo promene programa putovanja.

– Ukoliko su putnici maloletni i putuju bez pratnje roditelja/staraoca dužni su da prilikom putovanja ponesu sa sobom overenu saglasnost oba roditelja/staratelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja/staraoca.

– Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sani da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju ida sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

– Organizator putovanja Galaxy Travel zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama avio kompanija i u zakonom predviđenim slučajevima.

– Rok za prijave za aranžman zavisi od popunjenosti kapaciteta na letu i u privatnom smeštaju/hotelu.

– Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.

– Aranžman je rađen na bazi cena smeštaja i prevoza u trenutku izrade cenovnika.

 

 

Organizator putovanja je TA Galaxy travel, licenca OTP 15/2023 kategorija A

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Galaxy Travel, koji se nalazi na sajtu agencije 

i sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.

Cenovnik br.1 od 11.5.2024. godine

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ GALAXY TRAVEL

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *