ZLATIBOR - western

DETALJI

EL PASO CITY

KAUBOJSKI GRAD – WESTERN TOWN * INDIJANSKO SELO “SITTING BULL * ZLATIBORSKI ZASEOK

19.07.2020.

Tematski park El Paso City dobio je naziv po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao što reka Rio Grande, čini prirodnu granicu između SAD i Meksika, tako i reka koja protiče kompleksom El Paso City-ja na Zlatiboru, deli dve tematske celine na Američki i Srpski deo. Istovremeno ovo je i mesto susreta dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten Srpski deo sa crkvom i simpatičnim Zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta.

Program putovanja:

Polazak iz Niša je planiran u 6:00h sa parking kod hipermarketa “Tempo”, Bul. 12. Februar, Niš.

Dolazak na Zlatibor oko 10h. Nastavak putovanja do tematskog parka „El Paso City“. Prostrani tematski park posetiocima nudi niz atrakcija koje su podeljene u nekoliko ambijentalnih celina: Kaubojski grad, Indijansko selo, Zlatiborski zaseok. Istovremeno ovo je i mesto susreta dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta.

U 17:00h polazak za cenar Zlatibora,slobodno vreme za individalne aktivnosti do 20h.

Putnici će biti u prilici da uživaju u mnogim đakonijama ovoga kraja: likerima i džemovima od voća koje je uzgajano na obližnjim proplancima, čuvenom kajmaku, mesnim proizvodima i u neverovatno ukusnim tradicionalnim slatkišima. Sve to možete degustirati i pazariti na šarenolikoj i mirisnoj pijaci koja se nalazi u centru naselja Zlatibor.
Obasjani sucem, ispijajući kaficu uz pogled na jezero i obližnje proplanke je neprocenjiv trenutak uživanja.Roditelji sa decom mogu provesti uzbudljiv dan u “Dino zabavnom parku”. Dino park je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija na Zlatiboru. Ovo je park zabavno edukativnog karaktera posvećen dinosaurusima, meste gde ćete upoznati taj njihov čarobni svet i naučiti nešto o njima što do sada niste znali. Park se prostire na 6 hektara u srcu Zlatibora, u prelepj borovoj šumi, na čistom vazduhu i pored razgledanja dinosaurusa nudi niz zabavnog sadržaja namenjenog kako deci tako i onim starijima.Nakon toga mogu nastaviti šetnju ka spomeniku koji stoji u čast palim borcima koje su streljali Nemci u Drugom svetskom ratu, kao podsetnik na nemili događaj. Svake godine spomenik poseti veliki broj ljudi, pojedinci iz poštovanja ali mnogo veći broj njih sa ciljem uživanja u šetnji, prirodi i pogledu na prelepe predele Zlatibora. Do spomenika možete doći i jašući konja, ukoliko vas je umorila šetnja.

Polazak za Niš u 20h. Dolazak oko ponoći.

CENA IZLETA IZ NIŠA 1.500,00 DIN. IZ KRALJEVA 1.200,00 DIN.

U cenu je uračunato:
• Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja

U cenu nije uračunato:
• EL PASO 500 din (minimum 20 prijavljenih putnika)

  • Ručak
  • IndividualnI troškovI

Galaxy Travel OTP 409/2020 A20  je koorganizator putovanja.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *