RAFTING REKOM TAROM

DETALJI

 

Termini:

 

17.07.- 19.07.2020.

31.07.- 02.08.2020.

14.08.- 16.08.2020.

28.08.- 30.08.2020.

Kanjon reke Tare dubok je 1.333 m što ga čini najdubljim u Evropi, a drugim u svetu, posle kanjona reke Kolorado. Sama Tara dugačka je 146,4 km, sa prosečnim padom 4,5 m/km, sa površinom sliva 1.853 km². Veći deo reke Tare (uključujući njen kanjon) je pod UNESKO-vom zaštitom kao deo Nacionalnog parka Durmitor. Ova reka je idealna za splavarenje, rafting i ribolov (posebno u delu kraj Kolašina gde je idealna za mušičarenje). Najatraktivniji deo za splavarenje, rafting je poslednjih 25 km rečnog toka i kanjona.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan: kamp

Dolazak u kamp u vreme koje Vam odgovara. Dodela ključeva od bungalova. Slobodne aktivnosti do večere, a moguće je druženje uz logorsku vatru i muziku. Večera. Osnovne informacije o sutrašnjem spustu, uz druženje u restoranu. Noćenje.

 1. dan: kamp – RAFTING – kamp 

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote okoline i kampa, koje možda niste uspeli da vidite prilikom dolaska. Doručak. Sada će te imati priliku da probate lokalne specijalitete. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, uštipke, domaći med, jaja, pite sa sirom… sve ono što će Vam dati neophodnu energiju,jer avantura počinje…

Nakon doručka, podela oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela koja su specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će vas zaštiti od hladne vode reke Tare, cipele tj čizme, takođe, napravljene od neoprena, prsluke za spasavanje, kao i kacige. Zatim sledi odlazak džipovima, do Brštanovice, početne tačke ove uzbudljive avanture. Brštanovica se nalazi u Crnoj Gori, oko 25 km od kampa (reka Tara je granična reka između Bosne i Hercegovine i Crne Gore) zbog toga je neophodno da ponesete svoja lična dokumenta. Dolazak u Brštanovicu, polaznu tačku ove uzbudljive avanture. Sledi kratak brifing koji će održati licencirani skiperi o sigurnosti i pravilima ponašanja na čamcu. Čamci koji se koriste na raftingu su profesionalni čamci koji su napravljeni specijalno za rafting i namenjeni da izdrže razigrane bukove reke Tare. Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćeliije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih će te doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina. Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće, slobodno se nagnite nad čamac i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“…

Negde na polovini spusta napravićemo pauzu i videti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“ odnosno da se okupa u ledenim vodama pritoke Tare u bazenu vodopada čija temperatura iznosi ledenih 5 °C. Nakon nekih 3-4 sata, koliko traje spust dolazimo u podnožje našeg kampa. Sledi razduživanje opreme i topla voda koja će vam posle hladne vode reke Tare neizmerno prijati. Ručak.

Ponovo su na meniju specijaliteti podneblja: domaća čorba, teletina ispod sača, jagnjetina sa ražnja… Slobodno vreme za odmor da bi povratili snagu od uzbudljive avanture, a za one koji još uvek imaju snage na raspolaganju su tereni za mali fudbal, odbojku… Večera .Kao i do sada domaća hrana: sveža pastrmka, gulaš ili ste možda za mešano meso…? Sledi druženje uz logorsku vatru i muziku. Svatujemo da obavezno ponesete topliju garderobu jer iako su dani veoma topli noći umeju da nas iznenade svojom hladnoćom. Noćenje.

 1. dan- kamp – izlet 

Doručak. Da li ima potrebe da napominjemo da je hrana ovog podneblja raj za oči? Nakon toga napuštanje kampa i odlazak na jedan od izleta:

– Nacionalni Park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini, ovde se nalazi poslednja prašuma u Evropi – Perućica kao i delovi planina Maglić (najveći vrh Bosne i Hercegovine), Volujak, Vučeva i dragulja Zelengore. NP Sutjeska poseduje 9 obeleženih staza namenjenih pešačenju i onima koji žele da dožive prelepu netaknutu prirodu.

Posetioci se najčešće odlučuju za ture po Zelengori u dužini od oko 2-4 km, koje podrazumevaju obilaske ledničkih jezera i prelepe vidikovce, a po težini prelaza, spadaju u lagane staze.

– Zip Line predstavlja prelazak s jedne strane brda na drugi uz pomoć specijalno montirane sajle. Nastao je iz potrebe da se premoste klisure i duboke reke u nepristupčnim oblastima, onde gde nije bilo moguće izgraditi most ili drugi prilaz. Danas se zipline najviše koristi u turističko-zabavne svrhe. Adrenalinski doživljaj zip-lajna u Plužinama kreće od Gostionice “Eko-Piva”, ide preko nadaleko poznatog Pivskog jezera gde pravite kratku pauzu za fotografisanje, a zatim povratnom sajlom stižete ispred mosta na Pivskom jezeru. Dužina Zip Line-a je 1400 metara što predstavlja najveći zip line u Crnoj Gori. Sloboda, osećaj kontrole, samopouzdanja je ono što vas može preplaviti kada telom parate vazduh a ispod vas gledate prirodne lepote jezera i idete u susret poznatom mostu na Pivskom jezeru. Ova adrenalinska atrakcija je pre svega potpuno bezbedna, a pri tom i veoma popularna u svetu i privlači veliki broj turista i avanturista. To je osećaj koji se ne može opisati, a mora se doživeti.

Nakon toga, individualni povratak kući.

Kraj aranžmana!

CENA ARANŽMANA: 11.990 ,00 dinara po osobi

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 2 noćenja, na bazi jednog punog pansiona i jednog polupansiona u kampu Ivona, Highlander ili Hum na Tari, u 1/2, 1/3, 1/4, 1/6 i 1/8 drvenim bungalovima sa zajedničkim kupatilima
 • rafting rekom Tarom, spust, oprema, čamac, skiper
 • taksa za ulazak u Nacionalni Park Pive
 • prevoz do mesta početka rafting
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje (sa doplatkom za ekstremne sportove)
 • ekstra kamp usluge
 • individualne troškove putnika
 • organizovan prevoz ( postoji mogućnost organizacije za grupe na bazi minimum 8 putnika)

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši isključivo u dinarima na poslovni račun kod ERSTE BANKE.

 • Avans 50% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre polaska
 • Avans 50% prilikom rezervacije, a ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog ček
 • Avans 50% prilikom rezervacije, a ostatak sledećeg meseca administrativnom zabranom

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo da izmeni raspored održavanja aktivnosti navedenih u ponudi, uz obavezu da o tome pravovremeno obavesti goste.
 • Svi učesnici raftinga treba da se pridržavaju uputa skipera
 • Svi učesnici na raftingu obavezni su zadužiti: zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk i veslo,
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualno oštećenje ili izgubljenu foto, tehničku ili bilo koju drugu opremu učesnika raftinga
 • Napomena za jelovnik: vegetarijansku hranu ili hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite pre početka ili na početku aranžmana,
 • Unošenje hrane, alkoholnog i bezalkoholnog pića u kamp nije dozvoljeno

cenovnik br.1 od 10.06.2020. godine

Organizator putovanja je ,,Galaxy travel d.o.o. Niš” , licenca OTP 409/2020 kategorija A 20

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ,,Galaxy travel d.o.o. Niš”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *