DETALJI

Cena sa popustom: 
769 EUR po osobi

Polazak: 
30. septembar 2020.

Iskoristite priliku da upoznate površinski najveću zemlju na svetu i sve lepote koje ima da vam ponudi.

Rusija, kažu zemlja superlativa. Kako drugačije opisati najveću zemlju na svetu, duplo veću od druge na listi. Zemlju koja se prostire na čak 11 časovnih zona. Zemlju belih noći, nepreglednih tajgi, reka i jezera. Votke, kavijara, boršča, hokeja. Lepih i zagonetnih ženaZemlju Čehova, Dostojevskog, Tolstoja, Puškina, Gogolja, Čajkovskog. Zemlju beskrajnih dostignuća, geografskog, istorijskog i kulturnog pedigrea kakvim se verovatno niko na svetu ne može podičiti.

Moskva je impozantna. Autoritativna. Istorijska. Neponovljiva. Moskva vas ne ostavlja ravnodušnim. Jednostavno, Moskva je drugačija od svega što ste do sada videli. Ipak, kao takva, Rusija i dalje predstavlja veliku enigmu za sve koji žele da je posete. Uveravamo vas, u pozitivnom smislu. Pridružite nam se na turi od 8 dana i nezaboravnog obilaska Moskve i Sankt Petersburga, najvažnijih centara Rusije.

Prepoznatljiva arhitektura, čak 170 pozorišta, najlepši metro na svetu. Crveni trg i Kremlj, mauzolej Lenjina, crkva Sv. Vasilija Blaženog. Istorijski ostaci koji svedoče o bogatoj istoriji ove zemlje, lepe žene i izuzetan noćni život, samo su deo atrakcija koje u svom rukavu krije Moskva, glavni i najveći grad Rusije, nekada središte Ruskog carstva, danas jedna od pet najuticajnih prestonica na planeti.

Na ušću reke Neve u Finski zaliv leži bajkovit Sankt Peterburg, epicentar ruske kulture, istorije, tradicije i umetnosti, koji krije arhitektonska blaga od kojih ce vam stati pamet. Pozlaćeni plafoni, kristalni lusteri, mermerni podovi. Najlepši muzej na svetu –  Ermitraz. Palata Jusupovski, Aleksevski. Mermerna palata. Dvorac Jelegin. Mihajlovski.

Prestonica Rusije, pre Moskve. Raskošni grad, koji je u poslednja dva veka promenio nekoliko imena, a koji se danas može pohvaliti sa neverovatnih 200 muzeja, 2000 biblioteka i 4500 zaštićenih spomenika kulture.

MOSKVA I SANKT PETERBURG

+ izleti Moskovske metro stanice, Sergejev posed i dvorac Peterhof

 

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Moskve sa presedanjem. Sletanje u Moskvu u popodnevnim časovima. Po dolasku na krajnju destinaciju transfer od aerodroma do hotela. Smeštanje u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – Doručak. U jutarnjim časovima krećemo u panoramski obilazak grada: upoznajemo se sa istorijom prelepe ruske prestonice, prospektom Mira, VDNH parkom, Cvetnim bulevarom, Duma, Boljšoj teatrom, rekom Moskvom, Kremljom, Hramom Hrista Spasitelja, vidikovcem Vrapčeva brda, univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir, spomenik Petru Velikom. U večernjim časovima fakultativni obilazak najlepših moskovskih metro stanica. Obići ćemo ova prava mala remek dela, po kojima je glavni grad Rusije nadaleko poznat. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Fakultativni odlazak na Sergijev posad, gradić u blizini Moskve sa dugom istorijom i prelepim crkvama u kom se nalazi Sergijevska lavra, najveći ruski pravoslavni manastir. Povratak u Moskvu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 – Posle doručka se pakujemo i napuštamo sobe. Slobodno vreme za celodnodnevno uživanje u glavnom gradu. U večernjim časovima transfer do železničke stanice. Nastavak putovanja vozom prema Sankt Peterburgu. Noćna vožnja komfornim spavaćim kolima.

DAN 5 – Dolazak u Sankt Peterburg u jutarnjim časovima. Po dolasku krećemo u panoramsko razgledanje grada. Moskovski prospekt, Isakijevski sabor, spomenik Petru Velikom, Zimski dvorac, Dvorski most, Petropavlovska tvrđava, Troicki most, dvorac Mihajlovski, ulica Nevski.  Nakon razgledanja odlazimo da se smestimo u hotel i odmorimo. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Sankt Peterburga, kulturne i istorijske prestonice Rusije. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Fakultativni odlazak u Peterhof – Petrov dvorac, popularni ruski Versaj, jednu od najlepših carskih rezidencija na svetu, okruženu prelepim baštama i fontanama, gde se na svakom koraku oseća trag ruske istorije 17. i 18. veka, a koja danas predstavlja jedno od najposećenijih mesta u čitavoj Rusiji. Povratak u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8 – Posle doručka se pakujemo i napuštamo sobe. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

U cenu je UKLJUČENO:

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Moskva
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Sankt Peterburg-Beograd
 • Prtljag težine do 23 kilograma + ručni prtljag
 • Prevoz vozom na relaciji Moskva-Sankt Peterburg, u spavaćim kolima u 1/4 kupeima
 • 3 noćenja u hotelu SEVASTOPOL *** ili sličnom u Moskvi u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl ležajevi) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 3 noćenja u hotelu MEININGER HOTEL SAINT PETERSBURG NIKOLSKY *** ili sličnom u Sankt Peterburgu u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl ležajevi) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Individualni troškovi putnika.

—————————————————————————————————————————————————–

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. Obilazak Sergejevog posada sa uključenim ulaznicama i slušalicama – 55 EUR
  2.Obilazak najlepših moskovskih metro stanica – 20 EUR
  3. Obilazak dvorca Peterhof i dvorišta sa uključenim ulaznicama, lokalnim vodičem i slušalicama – 65 EUR

*Prijavljivanje za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

—————————————————————————————————————————————————–

VAŽNO:

 •  Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata! USLOVI PLAĆANJA1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

  2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

  3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

  4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

  Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Organizator Licenca 194/2020 Kategorija A 25
 • Galaxy Travel je ovlašćeni zastupnik
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *