London avionom, 6 dana 

DETALJI

Cena sa popustom: 
699 EUR po osobi

Polasci: 
27. april 2020 – popunjen termin
24. jun 2020.

Svetski putnici vrlo dobro znaju u kom periodu je najbolje posetiti London. Ukoliko vi ne znate, odgovor je – na proleće. Posle novogodišnjeg ludila kao izuzetka, Trip Top Putovanja za vas su spremila novu top ponudu – Proleće u Londonu, avionom!

Ponovo vas vodimo put ovog čudesnog megapolisa, ovog puta između marta i juna, kada je najlepše i kada se grad budi posle duge i tmurne zime. U proleće je najveća mogućnost da uhvatite sunčan dan, dok su dnevne temperature kao stvorene za šetnju (između 20 & 25°C). Ovo je period kada su parkovi sa zelenilom i cvećem najmagičniji, savršeni za filmske piknike, dok su čuvene znamenitosti nekako još čuvenije. Lepše. Svetlije i impozantnije. Period kada u obilasku grada obaveznim kišobranima dodajemo i naočare za sunce.

Zato, krenimo na put zajedno & doživimo London na vrhuncu – u jeku turističke sezone.


London je glavni grad Velike Britanije, sa istorijom starom više od 2000 godina. To je grad koji, bez preterivanja, barem jednom u životu morate posetiti. Ovo je grad koji na svakom koraku odiše britanskom istorijom, ali i svetom u malom. Ipak, London u proleće predstavlja nešto savim, sasvim drugo. U pravom smislu reči, to je megapolis “u cvatu”. Glavni grad Evrope i top 3 metropola sveta, koju u proleće krase boje i osmesi čitave planete.

Proleće je u Londonu vreme Uskrsa, vreme kada se simbolično slavi početak rada Big Bena, kada su trke čamaca, Wisteria, Noć Muzeja, brojni festivali. Kada sa radom počinju restoranske bašte. Kada su osmesi, modni trendovi i gastronomski specijaliteti u punom jeku. London u proleće predstavlja turistički reper najviše kategorije.


Gde god želite da ste se uputili, na raspolaganju su vam čuveni Tube (najstariji metro na svetu), još čuveniji dabl dekeri (autobusi na sprat) ili unikatni londonski taksiji. Ukoliko ste se odlučili biciklom ili peške da krenete u obilazak grada, krenite uz Temzu. Iz staklene kabine Londonskog Oka bacite pogled na grad. Posetite Big Ben (najveću sahat kulu na svetu). Pređite preko Londonskog mosta. Slikajte se pored Bakingemske palate, Vestminsterske opatije, Katedrale Sv Pola, u Britanskom muzeju, Tejt Modernu ili Muzeju Madam Tiso. Suvenire birajte u vrevi čuvene Oksford ulice, a ako uspete, pogledajte utakmicu nekog od gradskih premijerligaša, jer se sezona tada bliži krešendu!


Takođe, kada je proleće, ne smemo zaboraviti čudesne londonske parkove i vrtove, najlepše lokacije za predah i mesta koja u ovom delu godine dišu punim plućima. Hajd park (Hyde park) je prvi u redu, najveći i najzeleniji park u Londonu, u čijoj sredini se nalazi veštačko jezero Serpentine. Tu su Brockwell Park, Richmond Park, Greenwich Park, St James’s Park, Golders Hill Park, Holland Park, Kew Gardens i dr. Doživljaja i zelenila za ceo život.

London & proleće – jednostavno, ne postoji bolji izbor.

Saznajte i vi zašto.

 

LONDON

 + izlet Oksford i Stonehenge

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Londona sa presedanjem. Sletanje u London u popodnevnim časovima. Po dolasku na krajnju destinaciju transfer metroom do smeštaja u živopisnom delu grada Hounslow koji je udaljen svega nekoliko metro stanica od aerodroma. Smeštanje u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – U jutarnjim časovima, nakon doručka, krećemo u obilazak grada tokom kojeg ćemo obići Vestminster – najuži centar grada smešten na obali reke Temze gde se nalaze i čuvene londonske atrakcije kao što su: zgrada Parlamenta, Big Ben, London eye, Downing street – sedište predsednika vlade Velike Britanije, trg Trafalgar, trg Pikadili, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija i sl. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. U prepodnevnim časovima krećemo u drugi deo razgledanja Londona. Prvo odlazimo do Tower bridge-a, spomenika kulture i jednog od simbola grada. Imaćemo priliku da vidimo i Londonsku tvrđavu – istorijski zamak koji se nalazi na severnoj obali reke Temze i HMS Belfast – brod britanske ratne mornarice iz 1936. godine. Zatim nastavljamo put ka Katedrali Svetog Pavla, a usput prolazimo pored spomenika velikom londonskom požaru, tragičnom događaju iz 1666. godine. Put nas dalje vodi kroz najpoznatiju londonsku ulicu – Oxford street sve do Royal Marble Archa – trijumfalne kapije iz 19. veka i do najčuvenijeg londonskog parka – Hyde parka. Slobodno vreme od popodnevnih časova gde preporučujemo da posetite oblast u zapadnom delu grada Nothing Hill gde uz šetnju i slikanje luksuznog dela Londona možete da posetite i Portobello market čuven po antikvitetima i suvenirima. Noćenje.

DAN 4 – Posle doručka slobodno vreme za celodnodnevno uživanje u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Uz dogovor sa vodičem, moguć je obilazak nekih od mnogobrojnih londonskih muzeja kao što su Britanski muzej ili Nacionalna galerija. Za one koji bi voleli da vide nešto drugačiji London predlažemo odlazak u Camden town na severu grada gde između ostalog, možete probati specijalitete iz celog sveta na čuvenom Camden marketu. Za ljubitelje zelenila tu su parkovi kao što su: Greenwich ili Holland park. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Fakultativni izlet do Oksforda i Stounhendza. Prvo odlazimo do Oksforda, grada u kojem se nalazi sedište Univerziteta Oksford, jednog od najboljih fakulteta na svetu i mestu gde su snimane mnogobrojne scene iz poznatog serijala o Hariju Poteru. Ovaj prelepi grad poznat po velikom broju tornjeva najbolji je primer jedinstvene viktorijanske arhitekture nazvane po kraljici Viktoriji, a koju možete videti samo u Engleskoj. Nakon Oksforda, nastavljamo ka jednom od modernih svetskih čuda – Stounhendzu. Imaćemo priliku da se upoznamo sa jednim od nastarijih spomenika na svetu, popularnom kružnom kamenju, koji datira još iz bronzanog doba i pod zaštitom je UNESCO-a, na mestu na kojem se se odvijali mnogobrojni paganski rituali. Povratak u London u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – U jutarnjim časovima se pakujemo i posle doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Preporučujemo da posetite najpoznatiji teniski kompleks na svetu – Vimbldon, fudbalski stadion Vembli ili ukoliko ste ljubitelj dobre kupovine preporučujemo odlazak u najpoznatiji londonski tržni centar – Harrods. Transfer metroom do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

U cenu je UKLJUČENO:

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-London-Beograd sa presedanjem
 • Prtljag težine do 23 kilograma + ručni prtljag
 • 5 noćenja u hotelu IBIS BUDGET HOUNSLOW ** u Londonu u 1/2 sobama (singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Transfer metroom na povratnoj relaciji aerodrom-hotel
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Viza za Veliku Britaniju – ~110 EUR
 • Fakultativni izleti.
 • Ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Individualni troškovi putnika.

—————————————————————————————————————————————————–

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. Odlazak u Oksford i Stonehendž sa uključenim svim neophodnim ulaznicama – 99 EUR

*Prijavljivanje za izlet se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

—————————————————————————————————————————————————–

VAŽNO:

 •  Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 •  USLOVI PLAĆANJA1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

  4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

  Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

   

 • Organizator Licenca 194/2020 Kategorija A 25
 • Galaxy Travel je ovlašćeni subagent
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *