KOPAONIK - IZLET

DETALJI

KOPAONIK – IZLET

01.08.2020.

Program putovanja:

Polazak iz Niša je planiran u 7:00h sa parking kod hipermarketa “Tempo”, Bul. 12. Februar, Niš.

Dolazak u oko 9h dolazak u Brzeće gde je planirana kratka pauza u restoranu “Koliba”.

Nakon pauze nastavak putovanja do mesta odakle krećemo u pešačku turu uz Gvozdačku reku, ka skrivenom blagu Kopaonika- gejziru iz koga “šiklja” hladna izvorska voda. Visok je nekoliko metara, mlaz vode pod pritiskom diže se u visinu, okolo je gusta listopadna šuma i prizor je zaista očaravajući. Gejzir se, kažu, pojavio pre nekoliko decenija i ustalio se. Količina vode koja šiklja iz zemlje i njegova visina se ne menjaju. Nakon gejzira pešačimo još 20-ak min do svetilišta Veliko Metođe iz III veka posvećeno Metodiju Olimpijskom. Na ovom mestu su još stari Rimljani sagradili crkvu u kamenu. O njihovom prisustvu svedoče i obližnji rudnici. Svetilište je smešteno u steni, koja liči na malu pećinu i nalazi se na 1450 metara nadmorske visine. Na zidu je freska sv. Metodija, a na komadu kamena slika Bogorodice sa malim Hristom. Nakon obilaska napravićemo pauzu od 30 min za odmor i užinu.(preporuka poneti sa sobom obrok u kome mogu da uživaju u prirodi).
Nakon toga krenućemo natrag prema autobusu, koji će nas voziti do Konaka gde će putnici provesti ostatak slobodnog vremena. Predlažemo da uživate u napitcima ili đakonijama Kopaoničkog kraja, eventualno da obiđete šarenoliku i mirisnu pijacu u centru, da nastavite planinarenje i da se domognete Pančićevog vrha.
Predlažemo, takođe, da provedete vreme uz neke od atraktivnosti koje nudi Kopaonik (Letnje skijanje, bob na šinama- vrsta roller coaster-a, zip-line- adrenalinski užitak, avantura park- za decu i odrasle, mountain cart, jahanje konja, streličarstvo, tjubing- sankanje uz pomoć guma i zimi i leti, teretana na otvorenom, odbojka na pesku…).

Polazak za Niš je planiran u 20h. Dolazak u Niš oko 22h.

CENA IZLETA 1.400,00 dinara

U cenu je uračunato:
• Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja

  • Razgledanje prema programu

U cenu nije uračunato:
• Ručak u restoranu „Koliba“ u Brzeću
• Individualni troškovi putnika

 

GALAXY TRAVEL JE OVLAŠĆENI ZASTUPNIK U PRODAJI ARANŽMANA

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *