KAPADOKIJA-VELIKA TURSKA TURA

DETALJI

Polazak : 06. Nov 2020,
Povratak : 15. Nov 2020
10 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1.dan 06.11 BEOGRAD – NIŠ – JEDRENE Polazak iz Novog Sada 10,30h a parkinga kod Lokomotive,iz Beograda 12,00 sa turističkog terminala Lasta; u 16,00h sa parkinga kod pumpe Lukoil Tempo. Prelazak srpsko-bugarske granice. Nastavak puta kroz Bugarsku sa kraćim zadržavanjima. Granične procedure.Noćna vožnja

2.dan 07.11 TROJA-KUŠADASI Prelazak trajektom kod Čanakkalea. Fakultativno : poseta jednom od najpoznatijih antičkih lokaliteta koji je ovekovečio čuveni Homer u epu Ilijada.Nastavak putovanja za Kušadasi.Smeštaj u hotel. Večera.Noćenje.

3.dan 08.11 KUŠADASI-EFES-KUŠADASI Doručak.FAKULTATIVNO: Posle doručka odlazak do Efesa. Razgledanje ruševina drevnog grada u pratnji lokalnog vodiča. Efes je nastao 2000 godina pre naše ere, a Jonjani predvođeni Androkleom ga naseljavaju oko 1000 godine pre naše ere. U više navrata je bio osvajan od Persijanaca,Pergamonaca da bi konačno potpao pod vlast starog Rima.Poseta kući Bogorodice. Sveti Jovan je poveo Mariju sa sobom u Efes 37. godine n.e. i ona je prema verovanju posljednje godine svog zivota provela ovde, u skromnoj kamenoj kući. Povratak u Kušadasi. Večera . Noćenje.

4.dan 09.11. KUŠADASI-PAMUKKALE Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Pamukkale.Smeštaj u hotel.Večera. Noćenje. Fakultativno: Obilazak Pamukkalea u pratnji lokalnog vodiča. Poseta antičkom gradu Hierapolisu i Kleopatrinom kupatilu,kao i travertinama ( sistem kaskada nastalih radom vode i kalcijum karbonata ).

5.dan 10.11.PAMUKKALE– KONJA – KAPADOKIJA Doručak.Polazak za Konju.Fakultativno: Razgledanje stare turske prestonice, sedišta seldžučkog sultanata.Poseta muzeju Mevlane – velikog islamskog mislioca. Nastavak putovanja za Kapadokiju. Smeštaj u hotel.Večera .Noćenje

6.dan 11.11. KAPADOKIJA Doručak.Celodnevni obilazak Kapadokije, mesta gde su se sklonili prvi hrišćani u vreme velikih progona u II i III veku bežeći iz Palestine.Obilazak doline Goreme sa ulaznicama, muzeja na otvorenom sa ostacima brojnih crkava i manastira, obilazak doline Zelve panoramski, obilazak podzemnog grada Derinkuyu sa ulaznicama, panoramsko razgledanje Učhisara (bez ulaska u tvrđavu).Slobodno vreme.Povratak u hotel.Večera.Noćenje

7.dan 12.11. KAPADOKIJA-ANKARA Doručak.Pozak za Ankaru.Dolazak u Ankaru u podnevnim časovima. Razgledanje Ankare – glavnog grada Republike Turske.Poseta Mauzoleju Ataturka – osnivača savremene Turske. Smeštaj u hotel.Noćenje.

8.dan 13.11 ANKARA-ISTANBUL Doručak. Polazak za Istanbul.Dolazak u popodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, Galata most i kula, Taksim, Dolmabahče saraj…Smeštaj u hotel.Noćenje.

9.dan 14.11. ISTANBUL-NIŠ Doručak. Napuštanje hotela.Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula.Fakultativno: Vožnja brodom po Bosforu u pratnji lokalnog vodiča, mostovi koji spajaju Evropu i Aziju, poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Polazak za Niš u popodnevnim časovima. Vožnja pored Jedrena , Svilengrada, Plovdiva i Sofije sa usputnim pauzama po potrebi i na graničnim prelazima.

10.dan 15.11 BEOGRAD- NOVI SAD Dolazak u Niš u jutarnjim časovima, u Beograd i Novi Sad oko podneva Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA :

Polazak Povratak Usluga Hotel Iz Novog Sada Iz Beograda i
sa autoputa Bgd-Niš
Iz Niša
redovna rane
rezervacije
redovna rane
rezervacije
redovna rane
rezervacije
06.11. ’20. 15.11. ’20 2 BB + 5HB 3/4* 334 € 311 € 329 € 306 € 319 € 297 €

U CENU JE URAČUNATO:

 • prevoz turističkim autobusom( klima,audio,video)
 • smeštaj u hotelima sa 3* lokalne kategorizacije na bazi 2 polupansiona u Kušadasiju, 4* na bazi 1 polupansiona na Pamukkalama, 3* na bazi 2 polupansiona u Avanosu ili okolini, 4* na bazi 1 noćenja sa doručkom u Ankari, 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u Istanbulu
 • posetu Mevlana muzeju u Konji
 • Ataturkovom mauzoleju u Ankari
 • usluge lokalnih vodiča na lokalitetima
 • usluge pratioca putovanja
 • troškove organizacije

U CENU NIJE URAČUNATO:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje( OBAVEZNO UZ DODATAK ZA covid19)
 • individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz, međunarodno zdravstveno osiguranje
 • doplata za jednokrevetnu sobu : 150 € (dinarski)
 • poseta Troji u pratnji lokalnog vodiča ( 10 € minim 30 osoba)
 • poseta Efesu i kući Bogorodice Marije u pratnji lokalnog vodiča, sa ulaznicama (cena 30€, minimum 30 osoba)
 • poseta Pamukkaleu u pratnji lokalnog vodiča, sa ulaznicama (cena 15€, mini.30 osoba)
 • Kapadokija: dolina Goreme,Zelve,Derenkuju, Učhisar, usluge lokalnog vodiča (40€ minimum 30 osoba)
 • vožnja brodom po Bosforu i poseta Carigradskoj Patriajršiji ( cena 20 €, mini.30 osoba)
 • doplata za polazak iz Zaječara,,Bora, Knjaževca (20€-dinarski, min. 20 osoba)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel Surtel 3*** – nalazi se u širem centru grada.U sklopu hotela nalaze se recepcija, restoran,
Hotel tipa Tripolis, 4* nalazi se cca 7 km od lokaliteta Pamukkale.Sve sobe imaju TWC, Tv, balkon. U sklopu hotela nalaze se recepcija,restoran, bazen,termalni bazen…
Hotel tipa Buyuk Avanos 4* – nalazi se u širem centru grada.Sve sobe imaju TWC, TV, balkon U sklopu hotela nalaze se recepcija, restoran, otvoreni bazen…
Hotel tipa Atalay Ankara 4* – nalazi se u širem centru grada.Sve sobe imaju TWC, TV.. U sklopu hotela nalaze se recepcija, restoran, spa centar, sauna, jacuzzi…
Hoteli tipa Buyuk Sahinler Nalaze se u centru grada.Poseduje restoran,recepcija. U sobama TWC,TV,klima uređaje telefon…

VAŽNA NAPOMENA U VEZI PUTNIH ISPRAVA:
ZA ULAZAK U TURSKU PASOŠI MORAJU DA VAŽE JOŠ 6 MESECI PO POVRATKU )
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO IZMENE PROGRAMA PO DANIMA U ZAVISNOSTI OD RADA MUZEJA

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen, 60 dana pre putovanja).

NAČIN PLAĆANJA u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost nekih od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi…) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije…
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova…. Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga…).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Dunav Osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora). OSIGURANJE MOŽETE PLAĆATI NA RATE PO DINAMICI IDENTIČNOJ DINAMICI PLAĆANJA ARANŽMANA.

•Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je licenca 12/2020 kategorija A40
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Galaxy Travel je ovlašćeni zastupnik.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *