Andaluzija i južna Portugalija, 14dana 

DETALJI

Cena sa popustom:
489 EUR po osobi

Polasci:
28. jun 2020.
24. septembar 2020.

Trajanje:
14 danaAndaluzija i južna Portugalija

Šta prvo pomislite kada vam neko spomene Andaluziju i jug Portugalije? Vreli jug, strast, flamenko, korida, Don Žuan, Mavari, peščane plaže okružene stenama, sangrija, tapasi, Pablo Pikaso, siesta, velelepne palate…

Šta god da ste pomislili, sigurno niste pogrešili. Sve ovo ali i mnogo više čini jug Španije i Portugalije jednim od najatraktivnijih delova Evrope. Egzotična mešavina kulture i tradicije, mesto gde su Rimljani, Mavari, Jevreji i Španci ostavljali svoj pečat kroz istoriju i učinili sadašnjost tako mističnom i lepom.

Valentia, kako glasi latinski naziv Valensije, danas je treći najveći grad u Španiji, tik iza Barselone i Madrida. Osnovan 137. godine pre nove ere bio je grad za koji su se kroz istoriju borili Rimljani, Vizigoti, muslimani i hrišćani, a danas je je to grad savremene arhitekture, futurističkih muzeja, prelepih plaža i velelepnih trgova, a sve to upakovano u autentičan španski duh.

Odmor i predah ćete potražiti u hladovini lokalnog bara uz tradicionalno špansko jelo paelju, nastalu upravo u okolini Valensije i popularno piće Agua de Valencia, tradicionalni koktel od ceđene pomorandže, vodke, španskog šampanjca Cava, smeđeg šećera i leda. Litarski bokali u kojima se služe ovi kokteli ublažiće vrelinu ovog mediteranskog grada. Salud!

Malaga, grad koji će učiniti da ste u jednom trenutku u Evropi, a već u sledećem vas vodi u Afriku. Šetnja isprepletanim ulicama Malage predstavlja šetnju kroz istoriju. Teatro Romano ili Rimski teatar, Castillo de Gibraltaro i Alkazaba, prelepe tvrđave iz doba Mavara, katedrala Malaga.

Splet pešačkih ulica prepunih barova, restorana i šarenih suvenirnica čine neverovatan spoj tradicionalnog i kosmopolitskog šarma. Stanovnici Malage sa ponosom će vam istaći da su čuveni Pablo Pikaso i Antonio Banderas rođeni baš u ovom gradu.

Put kroz kilometre i kilometre maslinjaka vodi nas do jednog od najlepših gradova Andaluzije, Granade. „Udeli mi gospo, jer u životu nema strašnije kazne nego biti slep u Granadi“ natpis je koji stoji na ulaznoj kapiji i možda najbolje opisuje očaravajuću Alhambru, splet predivnih palata i vrtova. Al Kelet Al Hambra ili crvena tvrđava je pravi biser islamske srednjovekovne arhitekture. Izgrađena tokom XIII i XIV veka kao dvorac i utvrđenje islamskih vladara kojoj u kasnijim vekovima nisu odoleli ni španski kraljevi, uveriće nas kako su Mavari tokom svojih osam vekova vladavine na ovom prostoru stvorili možda jednu od najprefinjenijih civilizacija srednjeg veka.

Kordoba – udaljena od ostatka andaluzijskih gradova, ova nekadašnja prestonica mavarskog kraljevstva ljubomorno čuva istoriju Al Andalusa. Simbol Kordobe – La Meksita, nekadašnja džamija, a danas velelepna katedrala još jednom će nam pokazati taj savremeni spoj orijenta i Evrope, kulturološki miks prožimanja naroda i vere kroz istoriju.

Sevilja, prestonica vrele Andaluzijeza mnoge je pravi španski grad. Neretko ćete čuti da ni Madrid ni Barselona ne nose taj španski duh u sebi kao Sevilja. Neko će vam reći da je glavna atrakcija Sevilje prelepi Španski trg koji se nalazi u sklopu Marija Luiza parka. Kuriozitet koji nosi ovo pravo remek delo jeste da su njegove skice nastale u Havani i da mu je to dalo posebnost karipskog duha. Drugi će opet staviti na prvo mesto staru mavarsku palatu Alkazaru, pravi praznik za oči, izgrađenu kako bi joj se divili mavarski vladari, španski kraljevi i danas radoznali posetioci. Jedni će ostati zavedeni plesom prelepe flamenko igračice i zvukom strastvene gitare a drugi će iz grada poneti legendu o seviljskom zavodniku, Don Žuanu.

Lagos, gradić smešten na samom jugu Portugalije u prelepoj oblasti Algavre, nedaleko od Giblatarskog moreuza i mesta gde se Atlantik susreće sa Sredozemnim morem. Kilometri dugih peščanih plaža specifičnih po krečnjačkim stenama neobičnih oblika prava su razglednica ovog dela Portugala. Uživamo u čarima ovog dela Iberijskog poluostrva, ukusnoj i specifičnoj kuhinji i portugalskim slatkim vinima.

 

MILANO – LJORET DE MAR – BARSELONA – SEVILJA – ALGARVE – MALAGA – VALENSIJA – NICA

 

+ izleti muzej Salvadora Dalija, Granada, Kordoba

 

DAN 1 – Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u kasnim popodnevnim satima. Polazak za Milano. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

DAN 2 – Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Krećemo u šetnju i upoznavanje ovog italijanskog grada, prestonice mode, grada velikog rivalstva fudbalskih klubova Intera i Milana: Sforcesko zamak, Milanska katedrala, galerija Vitoro Emanuele, trg Duomo, milanska Skala. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Španiji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju.

DAN 3 – Pre dolaska u smeštaj u Ljoret de Maru, stajemo u Figueras, španski gradić u kojem ćemo napraviti pauzu i imati priliku da posetimo muzej čuvenog Salvadora Dalija. Nakon pauze, nastavljamo put ka Ljoret de Maru u koji stižemo u popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u prelepom gradu na obali Balearskog mora. Noćenje.

DAN 4 – Pakujemo se i napuštamo hotel. Nakon što stavimo stvari u autobus nastavljamo put ka Barseloni. Odmah po dolasku, krećemo u obilazak jednog od najlepših svetskih gradova: Sagrada Familia, brdo Monžuik, la Rambla, gotska četvrt, stara Katedrala i slušamo sjajne priče o ovom vanvremenskom gradu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo obilazak parka Guelj – jedno od najvećih remek dela čuvenog arhitekte Antonija Gaudija. Polazak za Sevilju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju.

DAN 5 – U popodnevnim časovima stižemo u ovaj jedinstveni andaluzijski grad i krećemo u obilazak grada. Obići ćemo katedralu iz 15. veka, jednu od autentičnih andaluzijskih građevina sazidanu od velikog broja tornjeva. Idemo i do Barrio Santa Cruza, jednu od najšarmantnijih gradskih četvrti u čitavoj Evropi, okruženu belim kućicama sa šarenim prozorima uz mnoštvo cveća i druželjubivog lokalnog stanovništva. Nastavljamo do parka Marije Luize i plaza Espana, najvećeg gradskog trga od čak 50.000 kvadratnih metara okruženog velikim brojem prozora i balkona u baroknom i neomavarskom stilu koji danas predstavlja simbol ovog prelepog grada. Nakon razgledanja odlazimo da se smestimo u hotel i odmorimo. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet za Granadu, jedan od najlepših andaluzijskih gradova. Odmah po dolasku odlazimo do Albacina – prelepe stare arapske četvrti i svetskog nasleđa pod zaštitom UNESCO-a. Obići ćemo i Capilla Real tj. kraljevsku kapelu visoku 47 metara koja se naslanja na gradsku katedralu u kojoj se nalaze kraljevske grobnice nekih od najuticajnijih srednjovekovnih vladara. Svratićemo i do arapske pijace gde ćemo za trenutak zaboraviti da se nalazimo u Španiji već u nekoj od arapskih država okruženi maramama, začinima i svega što odlikuje arapsku kulturu. Slobodno vreme za obilazak Alhambre – remek dela islamske arhitekture smešteno na obroncima planine Sierra Nevada. Danas jedno od najposećenijih mesta u celoj Španiji je od 13. do 15. veka bila rezidencija najuticanije vladarske mavarske dinastije Nasrid. Povratak u Sevilju u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 7 – Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet za Kordobu. Nakon dva sata vožnje stižemo u ovaj fascinatni andaluzijski grad koji je tokom 10. veka bio najznačajnija kulturna i akademska prestonica Evrope. Odlazimo do Velike džamije – jednog od najznačajnijih spomenika islamske istorije ovih prostora iz 8. veka. Nastavljamo do jevrejske četvrti i istražujemo jedan od najlepših delova grada kroz šetnju sokacima, uskim uličicama i uživamo u jedinstvenom andaluzijskom ambijentu. Idemo i do Rimskog mosta, sagrađenog u čast Cezarove pobede protiv Pompeja Velikog, a koji je kasnije obnovljen tokom mavarskog perioda. Slobodno vreme. Povratak u Sevilju u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. U jutarnjim časovima odlazimo u Algarve, najjužniji region Portugalije poznat po prelepim plažama i autentičnoj portugalskoj kulturi. Odlazimo u Lagos, najveći grad ove oblasti i odmah po dolasku ćemo prošetati starim delom grada prepunim autentičnim portugalskim restoranima i energijom specifičnom za ovaj deo Portugalije. Nakon šetnje i pauze za ručak odlazimo na neku od prelepih plaža i uživamo u suncu i kupanju. Slobodno vreme. Povratak u Sevilju u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 9 – Nakon doručka pakujemo stvari u autobus i odlazimo u Malagu. Odmah po dolasku krećemo u razgledanje grada na obali sredozemnog mora. Odlazimo do Alcazabe – starog mavarskog utvrđenja iz 9. veka, danas jednog od simbola grada, zatim nastavljamo kroz stari deo grada sve do prelepe gradske katedrale iz 16 veka. Obići ćemo i Castillo de Gibralfaro, još jedan prelepi mavarski dvorac sagrađen u 10. veku od strane Abd-al Rahmana III, kalifa Kordobe na mestu na kojem se prethodno nalazio feničanski svetionik. Stići ćemo i do barokne bazilike u severnom delu grada iz 17 veka. Nakon obilaska i pauze za ručak, u popodnevnim časovima odlazimo na gradsku plažu Malagueta i uživamo u kupanju, suncu i atmosferi na ovoj plaži. Slobodno vreme. Polazak za Valensiju u večernjim časovima.

DAN 10 – Stižemo u Valensiju u prepodnevnim časovima i krećemo u obilazak ovog jedinstvenog španskog grada. Obići ćemo La Lonja de Seda – prelepu gotičku građevinu iz 15. veka, nekadašnji market svile. Nastavljamo do gradske katedrale iz 13. veka, koja je sagrađena na mestu nekadašnje džamije. Upoznaćemo se i sa crkvom Svetog Tome i Filipa iz 18. veka, Torres de Serranos – srednjovekovne kapije grada kao i gradskom pijacom na kojoj možete kupiti proizvode koji stižu iz cele Španije. Slobodno vreme. Nakon razgledanja odlazimo da se smestimo u hotel i odmorimo. Noćenje.

DAN 11 – Pakujemo se, napuštamo smeštaj i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme. Ne propustite da obiđete neke od sjajnih muzeja kao što su muzej keramike, likovne ili religijske umetnosti ili možda izađete na plažu. Polazak za Nicu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku sa usputnim pauzama.

DAN 12 – Dolazak u Nicu u  popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo do smeštaja. Nakon što se smestimo, raspakujemo i kratko odmorimo od puta, krećemo u obilazak grada. Prošetaćemo uskim kaldrmisanim uličicama starog dela grada, obići rusku pravoslavnu Crkvu Svetog Nikole, jednu od najlepših ruskih crkvi van granica Rusije, popeti se na Colline de Chateu – park smešten na brdu između starog grada i luke sa kojeg se pruža neverovatan pogled na ceo grad, okupati se na plažama pored čuvenog engleskog šetališta. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 13 – Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u Nici, grad smeštenom na francuskoj rivijeri. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja.

DAN 14 – Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

U cenu je UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • 1 noćenje u hotelu DON JUAN CENTER ** ili sličnom u Ljoret de Maru u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singlsa sopstvenim kupatilom i WC
 • 4 noćenja u hotelu YIT VEREDA REAL **** ili sličnom u Sevilji u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singlsa sopstvenim kupatilom i WC  i uključenim doručkom
 • 1 noćenja u hotelu B&B HOTEL VALENCIA AEROPUERTO ** ili sličnom u Valensiji u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singlsa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu PREMIERE CLASSE NICE PROMENADE DES ANGLAIS * ili sličnom u Nici u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singlsa sopstvenim kupatilom i WC
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika

—————————————————————————————————————————————————–

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak muzeja Salvadora Dalija sa uključenom ulaznicom – 20 EUR
2. Odlazak u Granadu i obilazak grada u pratnji vodiča – 35 EUR
3. Odlazak u Kordobu i obilazak grada u pratnji vodiča – 30 EUR

*Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

—————————————————————————————————————————————————–

 

Ukoliko želite da obiđete Alhambru možete da kupite individualne ulaznice na sledeći način :

 

 • Potrebno je da posetite sajt Alhambre na sledećem linku  – https://tickets.alhambra-patronato.es/en/
 • Odabere opciju Alhambra General i Buy now
 • Kliknete na uokvireni deo- Purchase ticket
 • Izaberete opciju Alhambra General ticket i odabere opciju + koliko karata želite da kupite

Ukoliko ste državljanin EU i imate manje od 26 ili više od 65 godina kao i da putujete sa detetom mlađim od 12 godina možete da izaberete te opcije.

 • U desnom uglu Vam je dat pregled karata koje ste odabrali , proverite još jednom da li je sitem povukao šta želite da kupite
 • Kliknite na opciju uokvirenu -Go to step 2
 • Pojaviće se kalendar na kome trebate da izaberete datum posete (03.07 ili 29.09)
 • Kada odaberete datum posete ispod kalendara izaberite vreme posete za Nasridovu palatu-15h (Access time do the Nasrid palaces)
 • Kliknite na uokvireni deo – Go to step 3
 • Popunite tražene podatke koji su potrebni u delu Contact data holder- Alhambra general ticket
 • Izaberite način plaćanja- select payment method
 • Kada proverite podatke sa kartice kliknite na Pagar
 • Napomena : morate da obratite pažnju da ponesete sa sobom karticu sa kojom ste obavili kupovinu ulaznica kako biste mogli da ih preuzmete na licu mesta

Alambra general- podrazumeva obilazak Alkazabe, Nasridove palate, Vrtova Generalife, Palate Karlosa V, javnih kuptila, džamija i vrtova

—————————————————————————————————————————————————–

VAŽNO:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!USLOVI PLAĆANJA ZA EVROPSKA PUTOVANJA1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

  2. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.

  Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Organizator putovanja  Licenca 194/2020 Kategorija A 25
 • Galaxy Travel je ovlašćeni zastupnik
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *